Tuesday, 26 December 2017

RESERVATION INFO--OM


CREATE A BACK 2 BACK ORDER
when status--external req open
check reservations
demand type--sales order
supply type---external requisition

when status--PO open
check reservations
demand type--sales order
supply type---purchase order

when status--awaiting shipping
check reservations
demand type--sales order
supply type---inventory

reservation form wont open when status is shipped & closed

CREATE A STANDARD SALES ORDER
reserve the qty
status--awaiting shipping
check reservations
demand type--sales order
supply type---inventory

CREATE STANDARD SALES ORDER
status--awaiting shipping
check reservation
it wont come because of without reserve the qty
item wont show at reservation form
--------------------------------------------------------------------------

sales order form ---pricing tab
we have an option--calculation pricing
while creating sales order calculation pricing
status--calculation
until shipped status is calculation
once close the order
status going to freeze

we have 3 calculation pricings
1.calculation
2.partial
3.freeze

we cant able to change manually..system will generated automatically
----------------------------------------------------------------------------------


hope it will be useful for you--M VENKATESH YADAV
issue 1:
i was performed sub inventory transfer but qty doesn't shown what could be reason..
ans:
we have two types of sub inventories
1. nettable sub inventory
2. non-nettable sub inventory

nettable sub inventory: under nettable quantity we can able to use further transactions(inv)
non-nettable sub inventory: we can't able to use further transactions (expense)
  
so may be the reason you performed sub inventory transfer for expense qty

issue 2:
while performing the ship confirm status cant going to shipped what could be the reason
ans:
may be doesn't have the stock
might be periods are not opened
lot may be expired
might be line applied on hold (ship line)




Tuesday, 19 December 2017

PO--SCENARIOS

PO--SCENARIOS

1. CREATE A STANDARD PURCHASE ORDER THEN APPROVED IT LATER PERFORM RECEIPTS AFTER RECEIVING THE MATERIAL CLOSE THE PURCHASE ORDER THEN TRY TO PERFORM THE RETURNS FOR THOSE PURCHASE ORDER

ANS: CREATED A STANDARD PURCHASE ORDER
THEN APPROVE IT THEN PERFORM RECEIPTS
AFTER RECEIVING THE STOCK CLOSE THE PURCHASE ORDER
PERFORM THE RETURNS
WE CAN MAKE RETURNS FOR CLOSED PURCHASE ORDERS

2.CREATE A STANDARD PURCHASE ORDER THEN APPROVED IT LATER PERFORM RECEIPTS AFTER RECEIVING THE MATERIAL THEN FINALLY CLOSED THE PURCHASE ORDER THEN TRY TO PERFORM THE RETURNS FOR THOSE PURCHASE ORDER

ANS:CREATED A STANDARD PURCHASE ORDER
THEN APPROVE IT THEN PERFORM RECEIPTS
AFTER RECEIVING THE STOCK THEN FINALLY CLOSED THE PURCHASE ORDER
PERFORM THE RETURNS
WE CAN'T MAKE RETURNS FOR FINALLY CLOSED PURCHASE ORDERS 

Friday, 15 December 2017

different purchase order status perform receipts

purchase order status

1. create standard purchase order
status: APPROVED
closure status: CLOSED
perform receipt
query your purchase order in receipt form
it shows an error MSG: there is no records that match your search
we can't able to make receipt for closed status purchase orders

2.create standard purchase order
status: APPROVED
closure status: finally closed
perform receipt
query your purchase order
it shows invalid PO
we can't able make receipts for finally closed purchase orders

3.create standard purchase order
status: APPROVED
place FREEZE for purchase order

perform receipt
even purchase order is in freeze we will able to make receipts for those PO's

note: when you make freeze you cant able to open purchase order until you unfreeze it

4. create standard purchase order
status: APPROVED
make CANCEL PO
closure status: CLOSED
 perform receipt

we cant able to make receipts for closed PO's
note: this po number also wont come at receipts

5. create standard purchase order
status: approved
apply PLACE ON HOLD
status: REQUIRES RE APPROVAL, HOLD
release the hold
status going to REQUIRES RE APPROVAL

again you need to perform approve
 perform receipt

note: when purchase is on hold
we cant able to make receipts for those purchase orders

M VENKATESH YADAV


Thursday, 14 December 2017

error: while defining AR setups receipt class iam not getting bank account..what could be the reason..

error: while defining AR setups receipt class iam not getting bank account..what could be the reason?

ans: while defining bank accounts we have purposes like
1.payables 
2.payroll
3. receivables

if you select payroll you cant able to take another one because of the reason payroll comes under business group

payable, receivables comes under operating unit
while defining accounts need to select receivables then only account will come at the time of receipt classes

note: single bank account we will able to use both payables, receivables at that time we need to check both the check boxes

M venkatesh yadav
oracleapps124@gmail.com

error: i was created supplier(vendor) although while iam creating purchase order iam not getting particular supplier what could be the reason..

error: i was created supplier(vendor) although while iam creating purchase order iam not getting particular supplier what could be the reason..

ans: while creating suppliers we need to define purpose then only will able to get supplier.
we have 3 purposes
1. purchasing
2. payable
3. RFQ only

you need to select purchasing either payable only. don't take RFQ only. if you take RFQ only this supplier won't come at the time of creating purchase orders
because of the reason RFQ only having highest priority for that reason even though you checked purchasing it wont come... 

ORACLE SCM - USEFUL INFORMATION

oracle scm functional 


1. based on which setup we are getting purchase order numbers automatically
ans: based on purchasing options setup we are getting purchase order number
in case at the time of setups you were done automatically numbers are getting automatically 

2. based on which setup we are getting employee number
ans: based on financial options we are getting employee number

3. based on which setup we  are getting supplier number

ans: based on payable system setups we are getting supplier numbers
4. based on which setup we are getting receipt number
ans: based on receiving options we are getting receipt number

5.which concurrent program we need to run while creating position based hierarchy
ans: we need to run fill employee hierarchy

6. based on which setup we will able to make encumbrance for PO, requisition 
ans: based on financial options